torsdag 20 januari 2011

vackrare hud

Vackrare hy med rätt mat!
Håll dig till dessa godingar som gör dig snyggare och får dig att må kalasbra.

MOT ENVISA FINNAR :
Socker höjer känsligheten för inflammationer. Håll dig till frukter som körsbär och prova även hela korn av spannmål.

MOT INTENSIV TORRHET:
Ladda upp med mat som är rik på omega 3, som nötter, lax och sojabönor. Det boostar återfuktningen och kan sänka stressen.

MOT SKADLIGT PILLANDE:

Använd en ansiktskräm som innehåller grönt te eller lakritsextrakt, vilket hjälper till att bleka ärr som uppstått på huden av allt pillande.

MOT KLIANDE UTSLAG:
Mosa en skalad gurka och lägg på huden. Låt det sitta på några  minuter för att lugna ner det röda och irriterade partiet.


fler förslag på små beautytips:

Hudlyx
En Askungemask är den flitiga partytjejens bästa vän. Den ger en omedelbart uppfräschande effekt och passar både före och efter ute-kvällen. Comos favorit är Clarins Beauty flash balm, 245 kronor.

Tvåveckors hälsokur
Undvik alkohol, koffein, socker och mjölkprodukter. Drick istället ett utrensande örtte och cirka två liter vatten om dagen, helst källvatten eller kokt vatten som fått kallna. Ät mycket frukt och grönsaker – särskilt avgiftande är grapefrukt, vitlök, blåbär, rödbetor och grönkål.

Kylande ögonkräm
Minska svullnaden runt ögonen med en svalkande ögonkräm som lugnar huden och dämpar trötthetstecknen. Du kan även svalka huden med kalla gurkskivor.

Concealer
Täck mörka ringar under ögonen med en concealer. Välj en krämig variant som tränger in i huden – en tung concealer tynger ner ögat och får dig att se ännu tröttare ut. För extra bra täckning ska du använda en rosa ton. Glöm inte att applicera concealer på ögonlocken, närmast nedre franslinjen och på näsbenet närmast inre ögonvrån också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar