måndag 10 januari 2011

hudvård

som jag tidigare skrivit här så kräver ju vår hud lite mer omtanke nu när det är så kallt ute..
det räcker inte bara att smörja in sig, t ex så ska man helst inte tvätta sig i ansiktet på morgonen om man ska ge sig ut i kylan strax därefter. gör man detta så smörj in dig ordentligt & vänta en halvtimme innan du beger dig ut.
här kommer lite fler hudtips:
  • Torr hud kan faktiskt göra mycket skada, då huden inte har den skyddande oljan. Om huden inte får tillräckligt med fett, åldras den snabbare och linjer blir synliga mycket tidigare i livet.
  • Om din hur är torr beror det oftast få att huden inte producerar tillräckligt med olja (sebum). Eller för att vädret har försvagat den skyddande fetthinnan. Därför är det då viktigt att smörja in ansiktet med fetare krämer. Det tar längre tid att för krämen att gå in i huden, om du vill  kan du i så fall använda en mindre fet hudkräm på dagarna, men applicera den flera gånger.
  • Rätt rengöring är jätteviktig. Tvål och vatten torkar ut huden och likaså produkter innehållande alkohol. Gör det därför till en vana att rengöra ansiktet med en oljebaserad ansiktsrengöring.
  • Långa bad och duschar är också bidragande faktorer till torr hud. Om du inte vill ge upp din avslappningsstund, häll i lite babyolja i vattnet eller olivolja så blir badet inte lika uttorkande.
  • Rätt kost är också värd att nämnas. Lök och vitlök ska vara bra för huden så ät det utan dåligt samvete. Omega-3 är bra mot allt. Ät en laxbit i veckan, så har du täckt behovet.
  • Alkohol och kaffe är urindrivade så om du inte vill låta bli dessa drycker -se till att kompensera genom att dricka mer vatten.
jag använder inte ansiktsvatten på vintern, tycker att det torkar ut mer än det gör nytta..
istället blir det Decleors magiska ansiktsolja (finns för olika hudtyper).
huden blir mjuk, smidig & dessutom doftar oljan fantastiskt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar