onsdag 26 januari 2011

sundare val

om man vill bli sundare och kanske gå ner några kilon så finns det massa vägar som är bättre än att banta. ett sätt är att bara göra lite bättre val i vardagen som att byta ut vissa saker. här är några val som kan göra stor skillnad i det långa loppet:

byt ut:
-ett glas vin mot – ett glas fyllt med hälften mineralvatten och hälften juice – blir en god "alkoholfri drink" de gånger du vill vara social men egentligen inte är sugen på att dricka alkohol.

-en Magnumglass mot – en isglass eller en Solero som innehåller hälften av kalorierna.

-en Toastskagen mot - en räkmacka utan majonnäs.

-vatten mot grönt te – inte hela tiden så klart men ett glas grönt te ökar fettförbränningen med hela 17% om du har druckit det ett dygn innan träning. 

-en Cesarsallad mot - en vanlig kycklingsallad med vinegrette utan ost, krutonger och dressing. 
 
-kaffe latte mot – en vanlig kaffe med mjölk eftersom en stor latte innehåller ca 3 dl standardmjölk och över 180 kalorier, en latte om dagen kan ge över 9 extra kg per år.

-en "dagenefterpizza mot" – en hamburgare. måste man få sig något fett dagen efter så är en vanlig hamburgare utan dressing ett bättre val än en pizza...

-godis mot - skivad frukt. nej, frukt är inte godis och i längden är det lätt att tröttna på äpplen och bananer. se därför till att lyxa till det med exotiska frukter som du skär upp i tärningar. i frysdisken finns bland annat skivad mango och ananas, perfekt för plockande framför tv´n.


-jordnötter mot - valnötter. supernöten minskar risken för bröstcancer då ämnet phytosterols binder östrogen vilket förhindrar bildningen av tumörer. en handful om dagen räcker!

 big no no!!

 oh yes!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar