tisdag 11 januari 2011

smarrig sallad

Ceasarsallad för 4 personer:

Ceasardressing:
1 gul lök
1 vitlök
4 dl Ekologisk majonäs
200 g Ekologisk reggiano parmesan
kapris (om du gillar)
salt och peppar
Worcestersås
Mixa lök, kapris och parmesanen i vatten. Blanda ihop med majonäs tills du får en bra konsistent och smaka av. Använd mer majonäs om du vill ha en krämigare sås eller späd ut med vatten om den blir för fast. Den här såsen kan stå i kyl upp till cirka två veckor.

Ceasarsallad:
2 romansallad
12 st Ekologiska körsbärstomater
6 st quornfiléer
Sojaskinka
Krutonger på gårdagens bröd
Några skivor ekologisk parmesan

Marinad:
1 dl ekologisk olivolja
3 msk ekologisk soja
Rosmarin
Salt och peppar.

Blanda ihop alla ingredienser till en marinad. Vänd i quorn i marinaden och ställ in dem i ugnen på "grill" tills de får färg. Sojaskinkan ska tärnas och stoppas in i ugnen tills bitarna blir knapriga.
Bryt romansalladsbladen i två delar, häll på Ceasardressing och blanda runt. Lägg upp bladen på tallrikar, lägg på quorn, körsbärstomater, skinka och färsk parmesan på toppen och krutonger.
Ät och njut!
Tips: Ifall du inte vill ha en vegetarisk Ceasarsallad så går det att byta ut quorn mot kyckling och sojaskinka mot vanlig skinka.


detta är riktigt smaskigt!! prova....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar