lite att tänka på inför vårt nya nyttiga liv!
* Äter du chips mer än två gånger i veckan?
* Får du ofta cravings efter saltlakrits?
* Äter du mycket färdigmat?
* Dricker du mineralvatten varje dag?
* Äter du ost flera gånger i veckan?
Om du svarade ”Ja” på flera av ovanstående frågor är det kanske dags att tänka över din saltkonsumtion. Här är fem tips för hur du enkelt och hälsosamt kan skära ner på saltet:
1. Tillsätt färska örter i maten.
2. Använd mineralsalt. Det är hälften så salt som vanligt salt och smakar dessutom bättre!
3. Använd vitlök, lime och chili, det motar saltsuget.
4. Peppra!
5. Undvik färdiga kryddblandningar.
Här är fem billiga men bra livsmedel att satsa på.
1. Konserverade tomater. Billigare än färska och fullpackade med lykopen som motverkar vissa former av cancer.
2. Havregryn. Rikt på B- och E-vitaminer, snällt mot miljön och med en förmåga att sänka kolesterol borde det vara självklart i ditt skafferi.
3. Broccoli. Fullproppad med C-vitamin och stimulerar kroppens upptag av järn.
4. Morötter. Innehåller mycket A-vitamin och fibrer som håller magen glad.
5. Potatis. Innehåller resistens stärkelse som skyddar tarmen mot cancer, ökar fettförbränningen och minskar fettinlagringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar